Daha önce hiç diyabet problemi yaşamamış olan kadınlar bile gebelik dönemlerinde gebelik diyabeti ile karşı karşıya kalırlar çünkü gebelik diyabeti hamile kadınlar arasında yaygın olarak görülür. Hamilelikte yaşam biçimi oldukça önemli iken gebelik diyabetinde daha fazla önemli hale gelmektedir.
Dengeli ve sağlıklı beslenmeye özen göstererek kan şekeri düzeyini normal seviyelerde tutmaya çalışmak gerekmektedir. Düşük glisemik indeksli yiyecekler (yoğurt, protein ağırlıklı diyetler, yeşil sebzeler, kepekli ekmekler, bakliyatlar…) tüketmek, beslenme biçimine ara öğünler ekleyerek sık sık ve azar azar yemek, bol su içmek başlıca sıralanabilir. Bu sırada da düzenli kan şekeri takibi yapılması oldukça önem taşır.
Fiziksel aktivite ve egzersiz kan akışını ve dolaylı olarak kan şeker düzeyini dengede tutmada önemlidir. Egzersiz öncesi bir şeyler atıştırıp yorucu olmayan yürüyüş ve egzersizler yapılabilir. Stresten ve yoğun tempolu yaşamdan uzak durmak gerekmektedir. Hekimin verdiği ilaçları düzenli kullanıp bir doz atlandığında bir sonrakinde telafi etmek için iki doz alınmamalıdır. Diyabetten dolayı komaya giren bireylerin çoğu uzun süre aç kalıp öğün atlanılması, yorucu işlerde veya egzersizlerde bulunması ya da hekimin vermiş olduğu ilacı kullanmayı unutup bir sonrakinde iki tane kullanmasından kaynaklanmaktadır. Şeker düzeyi hızla değişebilir, bunun için yaşam biçimine dikkat edilerek, gerekli kontroller asla ihmal edilmemelidir.