Gösteriliyor: 1 - 10 of 15 Sonuçlar
loader-image
Basaksehir
7:17 pm, Kas 21, 2024
temperature icon 8°C
broken clouds
Humidity 85 %
Pressure 1013 mb
Wind 15 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 0 Km/h
Clouds Clouds: 75%
Visibility Visibility: 8 km
Sunrise Sunrise: 7:59 am
Sunset Sunset: 5:41 pm

KADINLARDA VAJİNAL AKINTI NEDEN OLUR ?

Kadınlarda Vajinal Akıntı Neden Olur ? Vajinal akıntı, kadınlarda yaygın olarak görülen ve genellikle doğal bir süreç olan bir durumdur. Ancak, bazı durumlarda enfeksiyon veya diğer sağlık sorunlarının bir belirtisi olabilir. Vajinal Akıntı Nedir? Vajinal akıntı, vajinadan gelen sıvıdır ve kadınların üreme sisteminin sağlıklı ve işlevsel kalmasını sağlar. Bu akıntı, vajinayı temizler, enfeksiyonlardan korur ve vajinal dokuların nemli kalmasına yardımcı olur. Normal vajinal akıntı genellikle berrak veya süt beyazı renkte, …

BEBEKLERDE BABİNSKİ REFLEKSİ NEDİR ?

Bebeklerde Babinski Refleksi Nedir Bebeklerde Babinski refleksi, bebeklik döneminde sıkça gözlemlenen önemli bir nörolojik reflekslerden biridir. Bebeklerin sinir sistemi sağlığını değerlendirmede kritik bir rol oynayan bu refleks, 1896 yılında Joseph Babinski tarafından tanımlanmıştır. Babinski refleksi ebeveynler tarafından dikkate alınması ve takip edilmesi gereken reflekslerin başında gelir. Babinski Refleksi Nedir? Babinski refleksi, bebeklerin ayak tabanına uygulanan hafif bir uyarı sonucunda ayak parmaklarının yukarı doğru kalkması ve ayak parmaklarının yelpaze gibi açılması …

BEBEKLERDE KATILMA NÖBETLERİ NEDEN OLUR ?

Bebeklerde Katılma Nöbetleri Nasıl Olur Katılma nöbeti, genellikle çocuklarda görülen, ağlama krizleri sonrasında ortaya çıkan nefes tutma durumudur. Bu nöbetler sırasında çocuk, kısa süreli bayılma ve kasılmalar yaşayabilir. Katılma nöbetleri, aileler için korkutucu olabilse de genellikle zararsızdır ve çocuk büyüdükçe kendiliğinden geçer. İlk bakışta havale gibi görünse de, katılma nöbetleri genellikle zararsızdır ve kalıcı bir sağlık sorunu teşkil etmez. Katılma nöbeti belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için uzman …

GEBELİKTE LAZER EPİLASYON NASIL YAPILMALI ?

Lazer epilasyon, vücuttaki istenmeyen kıllardan kurtulmanın en kolay ve kalıcı yollarından biri olarak kabul edilmektedir. Ancak durum hamilelik dönemi olduğunda, annelerin doğrudan veya dolaylı yoldan bebeklerinin sağlığını olumsuz yönde etkileyecek hiçbir eylemde bulunmaması önem taşır. Lazer epilasyonda kullanılan ışınların anne ve bebeğin sağlığına doğrudan bir zararı olduğuna dair net bir veri yoktur. Ancak gebelikte lazer epilasyon oldukça sakıncalıdır. Gebelikte Lazer Epilasyon Yapılmalı mı Gebeliğin ilk üç ayı ve son üç …

YUMURTLAMA GÜNÜ NEDİR ?

Yumurtlama dönemi, yumurtalıkların (overlerin) rahime döllenme için yolladığı adet döngüsünün aşamalarından biridir. Adet döngüsü; menstruasyon, foliküler faz, ovulasyon (yumurtlama) ve luteal faz olmak üzere birbirini takip eden 4 aşamadan oluşur. Bu dört faz genellikle 28 günde bir tamamlanır. 28 günde bir gerçekleşen adet döngüsünde yumurtlama dönemi, sonraki adet döngüsünün ilk gününden 14 gün önce gerçekleşir. Yumurtlama döneminde yumurta overlerden salındıktan sonra fallopi tüpünde 10–14 saat sperm ile döllenmek için bekler. …

DIŞ GEBELİK NEDİR ?

Kadının ürettiği yumurta erkeğin spermi ile rahimde buluşur ve döllenir. Bu karşılaşma sonucunda yumurta döllenerek rahme tutunur. Rahim, embriyonun gelişmesi için gerekli olan şartları sağlar. Bu da hamilelik için gerçekleşmesi gereken tüm şartların oluşması anlamındadır. Ancak bazen yumurta rahmin iç yüzeyine tutunmak yerine uterus adı verilen boşluğa yerleşir ve burada büyümeye başlar. Bu da dış gebelik olarak tabir edilen sürecin başlaması anlamına gelir ve tüm kadınlarda görülebilen bir sorundur. Aynı …

GEBELİKTE KARŞILAŞILAN SORUNLAR NELERDİR ?

Gebelik fizyolojik bir olaydır ve hafta hafta karşılaşılabilecek sorunlar artış gösterebilir. Gebeliği üç faza ayırıp karşılaşılan sorunları sıralayabiliriz. İlk üç ayda görülebilecekler durumlar; çok yorulmak, sürekli uyku isteği ve hali, kabızlık ve gaz sancısı olarak sıralanabilir. Gebeliğin ikinci evresinde yani 20. Haftasından sonra karşılaşılabilecek sorunlar daha farklılaşmaya başlar. Çünkü rahimdeki bebek gün geçtikçe büyür karın şeklinin değişmesine bağlı mide yukarı çıkar. Bu durumda en sık karşılaşılan rahatsızlık reflüdür. (Mide özsuyunun …

GEBELİKTE MİDE YANMASI NEDEN OLUR ?

Gebelikte sindirim sistem inde birçok rahatsızlıkla karşı karşıya kalınabilmektedir. Bunlardan bir tanesi de mide yanmasıdır. Mide asidinin yemek borusuna kaçmasıyla oluşan mide yanmaları gebelik döneminde hayatı olumsuz etkileyebilir. Gebelikte vü cutta progesteron hormonunun salgılanması artar. Progesteron hormonunun görevi rahim kaslarını gevşetmektir. Rahim Progesteron hormonu yüzünden mideyi yemek borusundan ayıran kapakçık etkileniyor ve bu hormon yüzünden gevşiyor. Bunun sonucunda ise mide sıvısı yemek borusuna kaçıyor. Gebelikte mide yanmasına bir diğer nedeni …

YALANCI NEGATİF GEBELİK NEDİR ?

Adet geciktikten sonra gebelik testi yapılmış olmasına rağmen negatif sonuçla karşılaşılabilir. Buna “yalancı negatif sonuç“ denir. Yalancı negatif sonuç, hamile olunmasına rağmen gebelik testi sonucunun negatif olmasını ifade etmektedir. Negatif sonucun nedeni vücutta henüz yeteri kadar gebelik hormonu üretilmemesinden kaynaklanabilir. Adetin gebelik dışında bir nedenden ötürü gecikmesinden de kaynaklanabilmektedir. Gebelik testinden negatif sonuç aldıktan sonra hala adet olunmadıysa yapabilecek en iyi şey testi tekrar yapmaktır. Birkaç gün sonra tekrar test …

https://www.instagram.com/sagliklianne.com.tr/